Theater

Lo sings Paul Simon

Lo van Gorp & The Royal Dutch Scam
    Seizoen 24-25
  • Muziek
vrijdag 13 december 2024
20:15
  • Standaard €29,50
Ticket kopen

Een meeslepend eerbetoon aan het veelzijdige, legendarische oeuvre van Paul Simon.

Zonder dat u het wist, heeft u uitgebreid kennis gemaakt met zanger Lo van Gorp. Zijn gloedvolle, warme stem wordt In het professionele circuit jarenlang gezien als een goed bewaard geheim. Maar dat is verleden tijd: steeds vaker vindt Van Gorp de weg naar een groot publiek en geldt hij voor een steeds groeiend aantal muziekfreaks inmiddels als een van de beste, meest smaakvolle zangers van Nederland. Als backing vocalist werkte hij samen met een bijna eindeloze lijst van nationale en internationale grootheden: Al Jarreau, Paul Carrack, Chaka Khan, Jacob Collier, Roger Hodgson en het Metropole Orkest. En in eigen land tourde hij intensief met o.a. Marco Borsato, Oleta Adams, Trijntje Oosterhuis en Ladies of Soul.

Wat in 1956 voorzichtig begon als een duo van twee verlegen jeugdvrienden, groeide in de jaren zestig uit tot het wereldberoemde duo 'Simon and Garfunkel’, met als climax het album Bridge Over Troubled Water uit 1970. Paul Simon ging daarna alleen verder. Weinig mensen weten dat hij van de twee diegene was, die alle nummers schreef.

Ook als soloartiest was Paul Simon zeer succesvol, met grote hits zoals Late In The Evening, 50 Ways To Leave Your Lover, You Call Me Al, Graceland en allerlei filmmuziek. Zijn muzikale carrière beslaat maar liefst zestig jaar.

Toen Paul Simon – die zelf de tachtig al is gepasseerd – kortgeleden besloot om te stoppen met optreden, ontstond tijdens de succesvolle theatertour 'Lo Sings Sting' binnen The Royal Dutch Scam het idee om ook de muziek van meester-songwriter Paul Simon in het zonnetje te zetten.

Voor zijn omvangrijke en veelzijdige oeuvre haalde Paul Simon zelf altijd de allerbeste musici erbij om zijn muzikale ideeën te verwezenlijken, zoals Steve Gadd, Phil Woods, Richard Tee, Michael Brecker en Toots Thielemans.

Zanger Lo van Gorp en zijn groep The Royal Dutch Scam bewezen zich al eerder in de landelijke theaters door het repertoire van Steely Dan en Sting haarfijn, bezield en griezelig perfect uitvoeren. Overal wordt de band geprezen als een van de allerbeste tributebands ter wereld.

In het programma ‘Lo Sings Paul Simon’ brengen Lo en The Royal Dutch Scam een kleurrijk en waardig eerbetoon aan een van de grootste songwriters aller tijden. Fans van Paul Simon mogen dit niet missen!

Cast

Groove Music Productions – Director

Lo van Gorp, Tom Beek, Arjan Muusz, Eric van Bovenkamp, Erik Rutjes, Boudewijn Lucas, Mark Stoop, Dedre Twiss, Debbie Helaha, Simone Pormes, Lex Amrein

Meer informatie

Genre:
Muziek

Toegankelijkheid:
Rolstoelplaatsen beschikbaar.
Geen lift aanwezig.

Zaal:
Apollozaal

Vaker De Muze bezoeken en van voordelen genieten? Word dan lid!

Aanmelden