Theater

De kleine prins

Balletschool Martha de Rijk
zondag 2 juni 2024
12:00 - 14:30
  • Standaard €17,50
Ticket kopen

Met een eigen bewerking van het prachtige moderne sprookje ‘De Kleine Prins’  van Antoine de Saint-Exupéry nemen leerlingen van Balletschool Martha de Rijk jullie mee op reis door het heelal, op ontdekkingstocht naar wat nou ècht belangrijk is in het leven.

In een verre uithoek van het universum woont een kleine prins op een piepkleine planeet. Zijn planeet heeft slechts een vulkaan en één roos, die hij liefdevol verzorgt. Toch voelt de kleine prins zich eenzaam.
Op een dag besluit de kleine prins zijn planeet te verlaten om andere planeten te verkennen. Daar ontmoet hij vreemde volwassenen met nog vreemdere gewoonten.

Zo ontmoet hij een koningin die over iedereen de baas wil spelen, een rusteloze die door de haast geen tijd heeft om ergens bij stil te staan, een ijdeltuit die niet verder kijkt dan uiterlijke schijn en een zakenman die alle sterren van het heelal wil bezitten.

Op de laatste planeet, Aarde, ontmoet de kleine Prins een piloot die met zijn vliegtuigje in de woestijn is gestrand. Het prinsje vertelt hem over zijn wonderbaarlijke reis. Terwijl er een bijzondere vriendschap ontstaat ontdekt de kleine prins dat hij terugverlangt naar zijn eigen bijzondere planeet. En wanneer de kleine prins vertrekt beseffen ze dat vriendschap reikt voorbij de sterren.

 

Cast

Balletschool Martha de Rijk

Meer informatie

Toegankelijkheid:
Rolstoelplaatsen beschikbaar.
Geen lift aanwezig.

Zaal:
Apollozaal

Vaker De Muze bezoeken en van voordelen genieten? Word dan lid!

Aanmelden